25. januar 2022 kl. 08:30 - 10:00
Fysisk i Polyteknisk Forening og digitalt på Polyteknisk Forenings nettside
#PolyPod-serien om vannkraft har invitert eksperter til å snakke om vannkraftens historie, teknologisk status og forskningsbehov, endringer i markedet og fleksibilitetsbehovet. Nå vil vi vite hva topplederne mener om vannkraftens rolle og fremtid. Derfor har vi invitert sjefen for landets største vannkraftprodusent, sjefen for transportnettet som skal sikre at strømmen fraktes forsvarlig til alle og sjefen for den offentlige myndigheten som bestemmer hva som er lov og ikke når det gjelder kraftsektoren.
Du møter:
- Christian Rynning-Tønnesen, CEO, Statkraft
- Hilde Tonne, CEO, Statnett
- Kjetil Lund, vassdrags- og energidirektør, NVE
- Ellen Synnøve Viseth, journalist, TU, er programleder
Vi vil vite hva de tror om vannets fremtid i Norge. Hvordan påvirker klimaendringer vannkraften? Hvordan skal Norge få mest mulig ut av denne kraftkilden også i fremtiden? Må det endringer til i reguleringer og bestemmelser for å sikre fortsatt lønnsomhet – og med det inntekter til lokalsamfunn og stat? Hva med naturhensyn og kraftpriser? Hvordan sikre balanse mellom naturmiljø, klimaløsning, kraftpriser til folk og inntekter til stat og kommune? Dilemmaene står i kø og vi gleder oss til en prat med tre kunnskapsrike toppsjefer.
Du kan stille spørsmål i forkant via @polyteknisk i sosiale media.
Dette arrangementet er både fysisk og digitalt. Påmeldte til den digitale sendingen vil kunne følge direktesendingen på denne nettsiden, hvor den tilgjengeliggjøres i forkant av møtet. Medlemmer og ikke-medlemmer får enkelt tilgang ved å logge seg på sin profil.
Arrangementet er støttet av NTNU/ Hydroflex og er åpent og gratis for alle.
Podcastserien «Samfunnsverdier fra vannkraft» er et samarbeid mellom Polyteknisk Forening og det europeiske forskningsprosjektet HydroFlex. Gjennom episodene får du høre samtaler med ulike mennesker som alle jobber med vannkraft på den ene eller andre måten. De deler innsikt, adresserer dilemmaer og gir inspirasjon til utviklingen. Vannkraften har vært ryggraden i det norske energisystemet i over 100 år. Men nå står vannkraften ovenfor et veiskille. Mange anlegg trenger modernisering og oppgradering. Hvordan kan forskning bidra når teknologien og anleggene er så gamle som de er? Samtidig foregår det en energirevolusjon i markedet. Ny fornybar energi fases inn, og fossil energi fases ut. Hvilke konsekvenser får dette for den norske og nordiske vannkraften? Hvordan kan vi sikre at samfunnsverdiene som denne rene og fornybare ressursen har bidratt med i over 100 år, ikke forringes? Gjør deg klar til en kraftprat!
Croissants og kaffe serveres til praten fra kl. 08.00.
Velkommen!