Foto: Selmer, Hafslund Celsio, Statoil/Mauricio Ramirez, Norsar, Bellona, Nordic Energy Equality Network Publisert: 07.07.2023

Karbonverkstedet: Hva gjør karbonfangst til en suksess for næringsutvikling og verdiskaping?

17. august 2023 kl. 16:00 - 16:45

Galleriet, Torvet 5, Arendal og digitalt på Polyteknisk Forenings nettside.

CO₂-fjerning er en viktig driver i det grønne skiftet. For å få til dette må vi investere i nye løsninger og se annerledes på verdikjedene for fangst, bruk og lagring av CO₂. Norge er ledende på klimateknologien for fangst og lagring av CO₂. Samtidig koster det å redde det globale klimaet. Hva gjør satsing på denne klimateknologien likevel til en suksess for lokalsamfunn og næringsutvikling? Hva skal til for at utrullingen skjer raskere?

Velkommen til karonverkstedet med:
• Liv Monica Stubholt, partner, Selmer
• Steinar Eikaas, VP Low Carbon Solutions, Equinor
• Gunnar Holen, CEO, Nordic Electrofuel
• Markus Hole, leder rammevilkår, Hafslund Oslo Celsio
• Anne Strømmen Lycke, CEO, NORSAR
• Johanne Koll-Hansen Bø, VP CCS, Altera Infrastructure

Karbonverkstedet ledes av:
• Eva Halland, MD CarbonGeo consulting og leder, CCUS Norge lagringsforum
• Hanne Rolén, Head of Sustainability, Aker Carbon Capture og styreleder, PF CO₂- håndtering

Lytt til #PolyPod fra karbonverkstedet: 

I dette verkstedet inviterer vi deg som er opptatt av å forstå mer om mulighetene dette skaper for nye arbeidsplasser, få til symbiose i industriene og hvordan kommuner lykkes med næringsutvikling knyttet til fangst, bruk og lagring av CO₂. Du får høre fra de ledende norske aktørene, og du som deltar fysisk får gi dine innspill til hva som er viktig fremover.

Karbonverkstedet er et samarbeid mellom CCUS Norge og Polyteknisk Forening. Vi takker CLIMIT for støtte.

CCUS Norge er en ikke-kommersiell medlemsorganisasjon, og målet er å bygge kompetanse og dele erfaringer om miljø- og ressurseffektiv fangst, bruk og lagring av CO. Foreningen er ikke-kommersiell og vitenskapelig orientert, og skal bidra til et bedre klima og grønne arbeidsplasser. CCUS Norge skal kartlegge og sette i gang felles prosjekter, og fungere som et nasjonalt kompetansesenter. CCUS Norge har som mål å bygge kompetanse og dele erfaringer om miljø- og ressurseffektiv fangst, bruk og lagring av CO. I dag har nettverket 50 medlemmer som representerer industribedrifter, energibedrifter, teknologileverandører, transport- og lagringsaktører, forskningsbedrifter og akademia.

Polyteknisk Forenings medlemsnettverk for CO-håndtering fremmer kunnskap om fangst, transport, bruk og lagring av CO som nødvendig klimateknologi globalt, og som grønn vekstmulighet for Norge. Foreningen samler tekniske, kommersielle, juridiske, finansielle og politiske miljøer til en felles plattform for dialog og nytenkning rundt den norske bransjen for CO-håndtering. Polyteknisk Forening er tverrfaglig, uavhengig og ideell og publiserer også podcastserien #PolyPod og videoserien #PolyWeb, med til sammen over 175000 nedlastinger.

Det er et begrenset antall fysiske plasser, så meld deg på nå. Er du ikke i Arendal, kan du følge direktesendingen på denne nettsiden ved å melde deg på digitalt.

Arrangementene på Arendalsuka er åpne og gratis for alle.

Se hele programmet for Arendalsuka her!

Polyteknisk Forening løfter frem det som burde diskuteres når vi snakker om bærekraftig teknologi, samfunnsutvikling og politikk. Vi går tverrfaglig til verks og søker løsninger som fremmer demokratisering, dekarbonisering og digitalisering.

Velkommen til mer innsikt, inspirasjon og innflytelse – digitalt og fysisk!

Vil du dele dette med ditt nettverk?