Hva har forskningen på miljøvennlig energi oppnådd etter 15 år med FME-ordningen? Hvordan kan man lykkes med søknader til forskningssentrene for miljøvennlig energi? Og hvilken rolle spiller brukermedvirkning i å forme prosjektene?
Lytt til samtalen mellom:
- Inge Røinaas Gran, administrerende direktør for Energi, SINTEF
- Marit Ronæss, VP Group R&D, Statkraft
- Åse Slagtern, rådgiver for Energi og energiomstilling, Forskningsrådet
- Bjarne Børresen, seksjonsleder, vannkraftmaskiner, Multiconsult
I denne episoden lærer du om hvordan forskningssentrene for miljøvennlig energi (FME) arbeider med langsiktig forskning på fornybar energi, energieffektivisering og CO2-håndtering. Du får innsikt i hvordan FME’ene har utviklet seg siden 2009, fra teknisk til samfunnsvitenskapelig fokus, og hva som kjennetegner vellykkede søknader. Vi diskuterer også hvordan brukermedvirkning er integrert i forskningen for å utvikle bærekraftige løsninger. om er i frontlinjen av forskning og utvikling på området. Du vil få innsikt i hvordan forskningen på fornybar energi, CO2-håndtering og energieffektivisering er med på å forme fremtidens løsninger.
Har du spørsmål eller innspill? Ta gjerne kontakt med styret i PF Energi
PF Energi er kunnskapsnettverket for samfunnsengasjerte med interesse for faglige problemstillinger innen energisektoren. PF Energi dekker temaer fra hele verdikjeden for energi, med elektrisitet, varme, lagring, olje og gass, nett, teknologi, innovasjon, marked og politikk i den pågående energiomstillingen. Gjennom et bredt og tverrfaglig engasjement for energi, klima og verdiskaping tilbyr vi et faglig og sosialt program.